Τοποθέτηση ΓΓ του ΚΚΕ για την δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος από LNG στο Σκαραμαγκά

Ορισμένοι από σας διαμαρτύρεστε, όταν σας λέμε, πως διατάξεις αυτού του πολυνομοσχεδίου είναι κάτι περισσότερο από “δωράκια” στο κεφάλαιο. Πώς αλλιώς όμως, να χαρακτηρίσει κανείς τη διάταξη, σύμφωνα με την οποία τα πλοία μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης, επαν-αεροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, μπορούν να χαρακτηρίζονται ως πλωτά ναυπηγήματα και να δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και σε διεθνή κλίμακα;

Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση των ναυτεργατών που ξέρουν πολύ καλά, ότι πλέον ο αριθμός των ναυτεργατών στα πλοία θα καθορίζεται με βάση τους όρους του πλωτού ναυπηγήματος.

Μιλάμε δηλαδή για εργασιακή ζούγκλα, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε εργατικά δυστυχήματα και σακατεμένους ναυτεργάτες. Έχει όμως προκαλέσει και την αντίδραση των εργαζομένων, του λαού στο Χαϊδάρι και τους γύρω δήμους, οι οποίοι βλέπουν με τη συγκεκριμένη διάταξη, να φωτογραφίζεται συγκεκριμένος εφοπλιστής ο οποίος σχεδιάζει, όπως φαίνεται, την κατασκευή μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Είμαστε στο πλευρό των μαζικών φορέων της περιοχής οι οποίοι προετοιμάζουν μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή. Γι αυτό άλλωστε και καταθέσαμε και τροπολογία που προβλέπει την ακύρωση χωροθέτησης εγκαταστάσεων παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στον χώρο των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και την ακύρωση της πώλησης της έκτασης της προβλήτας 4, με απόδοση της χρήσης της στον λαό της περιοχής.