Αναζητούνται «πρόθυμοι» για την ψήφιση του νέου Οργανισμού του δήμου.

Η δημοτική αρχή Ντηνιακού προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ψηφιστεί με κάθε τρόπο από το δημοτικό συμβούλιο ο νέος οργανισμός του δήμου.

Την ίδια ώρα πολλά σημαντικά έργα για την πόλη μας έχουν βαλτώσει και η Δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα για την επίλυση τους (παιδικές χαρές, αντιπλημμυρικά έργα, πεζογέφυρες και άλλα). Οι παρεμβάσεις για επίλυση προβλημάτων στις γειτονιές είναι ελάχιστες, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ακτή Σκαραμαγκά, το αποχετευτικό της Αφαίας Σκαραμαγκά χάθηκε, οι αθλητικές εγκαταστάσεις καταστρέφονται αφού έχουν ένα χρόνο να συντηρηθούν.

Το μοναδικό τους μέλημα είναι να ψηφίσουν έναν Οργανισμό που δεν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της πόλης, των δημοτών και των εργαζομένων.

Από την πρώτη στιγμή θέλησαν με διαδικασίες-εξπρές, χωρίς να πάρουν υπόψη τους, τις θέσεις του σωματείου εργαζομένων και πολλών υπαλλήλων που εξέφρασαν την αντίθεσή τους, τεκμηριωμένα και με προτάσεις, για έναν Οργανισμό λειτουργικό, που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του δήμου και θα λειτουργεί αξιοκρατικά.

Όμως οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού είναι άλλες.

  • Θέλουν Οργανισμό προσαρμοσμένο σε ότι αντιλαϊκό πλαίσιο έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (Καλλικράτης – Κλεισθένης – μνημόνια)
  • Θέλουν να ελέγξουν απόλυτα τις υπηρεσίες με τη ρουσφετολογική προώθηση-τακτοποίηση, μέσω φωτογραφικών επιλογών, ημετέρων υπαλλήλων, σε θέσεις διευθυντών, τμηματαρχών και προϊσταμένων. Έτσι έχουμε το παράδοξο να επιλέγονται προϊστάμενοι υπηρεσιών, υπάλληλοι που δεν έχουν καμία σχέση με το επιστημονικό αντικείμενο, καμία εμπειρία, καμία γνώση.
  • Δεν προβλέπονται ικανές θέσεις μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμους τομείς, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες (καθαριότητα-αυτεπιστασία-τεχνική υπηρεσία-πράσινο κλπ) προκειμένου καταρχήν να εξυπηρετήσουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων μέσω εργολάβων και αναθέσεων σε ιδιώτες. Ταυτόχρονα επιδιώκουν να επεκτείνουν και άλλο τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να προσλαμβάνουν συμβασιούχους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ελάχιστες αποδοχές για να τους έχουν και πολιτικά «όμησρους».

Στην πρώτη προσπάθεια να περάσει ο Οργανισμός της Δημοτικής Αρχής από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά την σφοδρή και τεκμηριωμένη αντίδραση του σωματείου εργαζομένων και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο νέος Οργανισμός ψηφίστηκε με ισχνή πλειοψηφία, αφού χρειάστηκε να «βάλει πλάτη» η παράταξη των Πολιτών σε Δράση (ΣΥΡΙΖΑ).

Ήταν όμως τόσο εξόφθαλμες οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής που τόσο το υπηρεσιακό συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του, όσο και η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής απέρριψαν τον νέο Οργανισμό και δικαίωσαν πλήρως την τοποθέτηση μας.

 Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η δημοτική αρχή επανέφερε σε δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τον Οργανισμό με ελάχιστες αλλαγές και μπροστά στον κίνδυνο να απορριφθεί, το απέσυρε κακήν κακώς από την ημερήσια διάταξη.

Η πρόθεσή της είναι σαφής και αυτή τη φορά. Προσπαθεί να βρει τους 3 «πρόθυμους» ψήφους στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ψηφιστεί ο οργανισμός. Έτσι δήθεν έχει στήσει ένα «προσχηματικό διάλογο», που στην πραγματικότητα περισσότερο αφορά  τη διαπραγμάτευση με την παράταξη των Πολιτών σε Δράση (ΣΥΡΙΖΑ). Ο κατ’ επίφαση διάλογος της Δημοτικής Αρχής στην πραγματικότητα δίνει το απαραίτητο «άλλοθι» στη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη παράταξη τους στο σωματείο εργαζομένων, για να δικαιολογήσουν ακόμα μια «κυβίστηση» και να ψηφίσουν τον Οργανισμό μετά από κάποιες επουσιώδεις διορθώσεις.

Την Τετάρτη 7 Απριλίου, η Δημοτική αρχή ξαναφέρνει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο το νέο Οργανισμό του δήμου. Αφού κινήθηκε χωρίς να αλλάξει τον πυρήνα του αντιδραστικού – αντιλαϊκού – συρρικνωμένου – ρουσφετολογικού  οργανισμού, κάνει κάποιες επουσιώδης αλλαγές για να πάρει την ψήφο των «προθύμων».

Η κάθε παράταξη θα κριθεί από τη στάση που θα κρατήσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά τη λειτουργία αλλά και το μέλλον των υπηρεσιών του Δήμου. Με τη θέσης τους στο δημοτικό συμβούλιο, όλοι θα κριθούν για την πολιτική που υπηρετούν και οι συμπολίτες μας θα βγάλουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου έχει πάρει σαφή θέση καταψήφισης του οργανισμού από την πρώτη στιγμή και αυτό θα κάνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.