ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού συνεχίζει τον κατήφορο, με νέο μνημείο πολιτικής θρασύτητας, ψεύδους, ανόητης προπαγάνδας και λάσπης. Προσπαθεί να κρύψει, την παράνομη, ανήθικη και απαράδεκτη απόφαση μιας επιτροπής «παρωδία», να επιβάλει τους δασκάλους στα τμήματα πολιτισμού του Δήμου μας, με μοναδικό γνώμονα το «ρουσφέτι».

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εφαρμόσουν άμεσα την ομόφωνη απόφαση (όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης), που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, για να επανεξεταστούν οι αιτήσεις των δασκάλων, από επιτροπή που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από υπαλλήλους του Δήμου και όχι από Αντιδημάρχους, που αποδεδειγμένα προσπάθησαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα και να επιβάλουν τους «εκλεκτούς» της διοίκησης.  

Αντί να απολογηθεί ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή για την απαράδεκτη δημόσια δήλωση-παραδοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και μέλους της επιτροπής αξιολόγησης κ. Πετούση, ότι εκτός από τα τυπικά προσόντα που ζητούσε η προκήρυξη, η επιλογή έγινε και με άλλα κριτήρια «υποκειμενικά»… ζητάει προκλητικά και τα ρέστα.

Και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια σας απαντάμε ευθέως:

  • ουδέποτε δεχτήκατε «έτσι απλά» να συζητήσετε το θέμα που έθεσαν οι τα εργαζόμενοι. Το θέμα τέθηκε για συζήτηση μετά από την επίμονη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την ομόφωνη συμφωνία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (και όχι μεμονωμένης δημοτικής συμβούλου, όπως επιτηδευμένα και επαναλαμβανόμενα προσπαθείτε να παρουσιάσετε στην ανακοίνωση σας).

Η αλήθεια είναι ότι  προσπαθούσατε να αποφύγετε με κάθε τρόπο τη συζήτηση και στο τέλος σε μια επίδειξη αλαζονείας και παγκόσμιας πρωτοτυπίας επιλέξατε να αποχωρήσει (!!!!!) η δημοτική αρχή, καθώς για ακόμα μια φορά δεν είχατε την πλειοψηφία για να επιβάλετε την απόφαση σας.

Φυσικά η αποχώρηση σας δεν αλλάζει στο παραμικρό την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

  • ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, για ουσιαστικούς αλλά και ηθικούς λόγους δεν  πραγματοποιήθηκε τέτοια διαδικασία «παρωδία». Για αξιοκρατικούς λόγους ουδέποτε συστάθηκε ΞΑΝΑ στο παρελθόν 3μελής επιτροπή αξιολόγησης, που να αποτελείται από 2 Αντιδημάρχους. Όπως επίσης δεν έχει προηγούμενο, η δημόσια αποδοχή του Αντιδημάρχου σας, ότι δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια που έθετε η προκήρυξη.

Είναι ανάξιο απάντησης κάθε άλλο «επιχείρημα», για την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον παρελθόν, αφού σε 5 χρόνια έγινε μια ένσταση και σε 2 μήνες που είστε στη διοίκηση του Δήμου καταφέρατε σχεδόν το 1/3 των δασκάλων, να κάνουν ενστάσεις.

Την ίδια στιγμή που σας πιάνουμε όπως λέει ο λαός με την γίδα στην πλάτη, αντί να πάρετε πίσω χωρίς τυμπανοκρουσίες την απόφαση σας, συνεχίζετε να προκαλείτε μιλώντας για σεβασμό στο δικαίωμα της εργασίας, για υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ΚΥΡΙΩΣ διαφάνεια. Η αλήθεια είναι ότι ούτε και εμείς δεν περιμέναμε να αρχίσετε τα τερτίπια και τις παρατυπίες, τόσο νωρίς. 

Η παραδοχή στην ανακοίνωση σας, ότι η τελική απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης των ενστάσεων (η ίδια επιτροπή των 2 αντιδημαρχων, που έβγαλε και τα πρώτα αποτελέσματα), «μπορεί και να έχει διαφορές», ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, φανερώνει το μέγεθος της κατακραυγής και την τεράστια πίεση που σας έχει ασκηθεί από την στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης, την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τις ενστάσεις των δασκάλων, την στήριξη τους από εκατοντάδες συμμετέχοντες στα πολιτιστικά τμήματα.

Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε για όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των συνδημοτών μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια μεθοδεύσεων της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού.          

Εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία και να γίνει πράξη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.