«Το Χαϊδάρι δε γυρίζει πίσω. Μπροστά οι ανάγκες του λαού. Συνεχίζουμε!»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες συμπολίτες ήταν σαφές: «η κάλπη της Κυριακής θα αναδείξει ξανά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δημοτική αρχή, Δήμαρχος του Χαϊδαρίου θα είναι και πάλι ο Μιχάλης Σελέκος» .

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε η Σεμίνα Διγενή, ενώ παρευρέθηκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ, η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, η Βιβή Δάγκα και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλη της ΚΕ, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του Κόμματος, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος είπε:

«Χαϊδαριώτες, Χαϊδαριώτισσες,

Αγαπητοί φίλοι,

Η αποψινή μεγάλη συγκέντρωση, πραγματικά πέρα από κάθε προσδοκία, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, αποφασιστικότητας και σιγουριάς για μια μεγάλη νίκη την Κυριακή.

Στέλνει μήνυμα σε όλους τους Χαϊδαριώτες, σε όλες τις γειτονιές από την Αφαία και το Δαφνί μέχρι τη Γρηγορούσα και την Αστυθέα, ότι ο δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι σας, στο πλευρό του λαού της πόλης μας και όχι απέναντί του.

Το Χαϊδάρι θα συνεχίσει να εμπιστεύεται και να έχει Δημοτική Αρχή που θα καταπιάνεται με τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του λαού μας που δίνει καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Θα συνεχίσει να έχει Δημοτική Αρχή που βάζει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών του. Αυτές τις ανάγκες υπερασπίστηκε η Δημοτική Αρχή σε δύσκολες συνθήκες και σήμερα μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους Χαϊδαριώτες, αφού πάντα τους λέγαμε την αλήθεια.

Βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα της οικονομικής κρίσης, με πετσοκομμένους προϋπολογισμούς χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς μηχανήματα για την καθαριότητα, χωρίς σχεδιασμό για έργα υποδομής.

Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα για να μπορέσουμε να βάλουμε σε μια τάξη τα πράγματα, για να κάνουμε σωστή οικονομική διαχείριση, να μη φορτώσουμε με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες.

Γι’ αυτό μειώσαμε σε κατηγορίες συμπολιτών μας τα δημοτικά τέλη, καταργήσαμε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, μειώσαμε τις συνδρομές στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που αγκάλιασαν χιλιάδες παιδιά.

Γι’ αυτό δώσαμε προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και Αθλητισμό, στη συλλογική δημιουργία.

Όλα αυτά ο Βαγγέλης Ντηνιακός τα ονομάζει μιζέρια…

Όμως δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν τον κ. Ντηνιακό για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο συγκεκριμένα συμφέροντα.

Είναι έτοιμος να εφαρμόσει μια αντιλαϊκή πολιτική και πρόθυμος να λειτουργήσει σαν πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το δείχνουν οι θέσεις του για τον ΕΝΦΙΑ, την Ανταποδοτικότητα, τις Εργασιακές Σχέσεις και την παράδοση δημοτικών κτιρίων σε ιδιώτες. Είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ.

Βέβαια, ο κ. Ντηνιακός και οι επιχειρηματίες – εφοπλιστές που ποντάρουν σε αυτόν και του παρέχουν πλήρη στήριξη με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα, δεν διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όλα αυτά τα χρόνια -και ιδιαίτερα τώρα, την προεκλογική περίοδο- για την ψυχή της μάνας τους ή για γινάτι.

Θέλουν να τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω…

Αγαπητοί συμπολίτες,

Χαϊδαριώτες – Χαϊδαριώτισσες,

Το δίλημμα της Κυριακής που πρέπει να επιλέξουν οι Χαϊδαριώτες είναι συγκεκριμένο:

  1. Θέλουμε δήμαρχο και Δημοτική Αρχή που θα βρίσκονται στο πλευρό του λαού, συμπαραστάτη στα μικρά και μεγάλα προβλήματα ή δήμαρχο manager σε δήμο-Ανώνυμη Εταιρεία;
  2. Δήμαρχο που διεκδικεί σταθερή χρηματοδότηση για την ενίσχυση των υποδομών της πόλης ή δήμαρχο που να τις ξεπουλάει;
  3. Δήμαρχο που θεωρεί αρμοδιότητά του την αξιοπρεπή ζωή των Χαϊδαριωτών με μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα ή δήμαρχο που αρπάζει ό,τι μένει από τα λεηλατημένα;
  4. Δήμαρχο που να στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και διεκδικεί προσλήψεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ή δήμαρχο που θέλει εργαζόμενους σε ομηρία και ανασφάλεια, για να τους εκμεταλλεύεται;
  5. Επιλέγουμε δήμαρχο που μειώνει τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές σε πολλές κατηγορίες ή δήμαρχο που θα αυξάνει, ξεζουμίζοντας κι άλλο τις τσέπες μας;
  6. Δήμαρχο που καταργεί τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς και εξασφαλίζει τη δυνατότητα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή ή δήμαρχο που πετάει έξω όσους δεν έχουν να πληρώσουν τροφεία;
  7. Δήμαρχο που διεκδικεί ελεύθερους χώρους με υποδομές για τις λαϊκές ανάγκες ή δήμαρχο που τα δίνει όλα σε κοράκια-μεγαλοεπιχειρηματίες;

Χαϊδαριώτες, Χαϊδαριώτισσες,

Την Κυριακή ο χαϊδαριώτικος λαός θα γυρίσει την πλάτη στους εκβιασμούς, τις απειλές. Θα επιστρέψει πίσω τις συκοφαντίες, τις βρώμικες επιθέσεις, που είναι αλήθεια πως περίσσεψαν αυτές τις μέρες.

Το ποσοστό και οι ψήφοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον α΄ γύρο αποτελούν επιβεβαίωση της πλατιάς αναγνώρισης της προσπάθειας, του έργου και των προτεραιοτήτων που θέσαμε στη διοίκηση του δήμου, επιστέγασμα της αναγνώρισης και της μεγάλης αποδοχής του κόσμου της πόλης μας.

Αυτό το βήμα ο λαός του Χαϊδαρίου θα το ολοκληρώσει αυτή την Κυριακή, στο δεύτερο γύρο και θα επανεκλέξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση του δήμου.

Θέλουμε απ’ αυτό το βήμα να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και τους πολίτες που ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον α΄γύρο εκδηλώνουν με διάφορους τρόπους τη στήριξή τους στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καλούμε όσους ταλαντεύονται, όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, να βάλουν το χέρι στην καρδιά και ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Αγαπητοί φίλοι,

Να μην αφήσουμε καμία ώρα χαμένη.

Από τώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, να μην αφήσουμε να παγιδευτούν οι συμπολίτες μας σε διλήμματα και υποσχέσεις, να μην υποκύψουν σε καμία πίεση!

Την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου!».

Στο χαιρετισμό της η Σεμίνα Διγενή σημείωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη  που βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας, εδώ στο Χαϊδάρι, στα δυτικά της Αττικής, στην πόλη με τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις, αλλά και τους σύγχρονους αγώνες. Έζησα τρία χρόνια της παιδικής μου ηλικίας εδώ, σε μια γειτονιά στο Παλατάκι, έπαιξα σε χωματόδρομους και γνώρισα αγνούς ανθρώπους που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Με συνδέουν πολύ αγαπημένες μου στιγμές μαζί σας και χαίρομαι πολύ όταν μαθαίνω πως η πόλη σας ομορφαίνει και προοδεύει.

Το Χαϊδάρι απόψε, μ’ αυτήν τη μεγάλη συγκέντρωση, δηλώνει ότι η αγωνιστική πορεία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό θα συνεχιστεί. Αυτή η πόλη έχει και θα συνεχίσει να έχει δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο.  Είμαι εδώ, γιατί έχω δηλώσει πως έχω επιλέξει να είμαι με τους έντιμους. Και ο Σελέκος είναι ένας έντιμος δήμαρχος και είμαι δίπλα του. 

Για το τι σημαίνει για τους δημότες, στα δύσκολα χρόνια που ζήσαμε και ζούμε, η πόλη τους να έχει δήμαρχο αγωνιστή, συμπαραστάτη στα καθημερινά προβλήματα, τι σημαίνει με δυο λόγια ο δήμαρχος να είναι δίπλα, όταν όλοι οι άλλοι είναι απέναντι, δε χρειάζεται να μιλήσω εγώ, τα λέτε όλα εσείς με τη μαζική παρουσία σας σήμερα εδώ, σ’ αυτόν τον όμορφο ιστορικό χώρο, στο Παλατάκι.

Μπορώ όμως με μια φράση να πω πως εδώ στο Χαϊδάρι είστε τυχεροί, γιατί έχετε μια Δημοτική Αρχή που δεν νοιάστηκε μόνο για αυτά, που όπως λένε «είναι στην αρμοδιότητά της», νοιάστηκε για όλα.

Έχετε έναν δήμαρχο που η ζωή και το μέλλον των παιδιών σας επιλέγει να είναι μέσα στις αρμοδιότητές του. Κι όταν μιλάμε για τα παιδιά, μιλάμε και για τη μόρφωσή τους, μιλάμε για το δικαίωμά τους να απολαμβάνουν τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Μιλάμε για όλα αυτά που τα  βοηθούν να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους, να πάρουν εφόδια και να σταθούν στη ζωή.

Και εδώ στο Χαϊδάρι μπορείτε με περηφάνια να πείτε: Πως ναι, κάτι κάναμε και μεις για τα παιδιά μας. Στηρίξαμε μια δημοτική αρχή και έναν δήμαρχο που νοιάζεται, που μοιράζεται μαζί μας τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον τους. Στηρίξαμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Μιχάλη Σελέκο.

Είναι πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, στην καρδιά της πόλης να λειτουργεί σήμερα μια μεγάλη Δημοτική Βιβλιοθήκη, που όπως μαθαίνω είναι μια από τις μεγαλύτερες, αφού αριθμεί πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων! Μια Βιβλιοθήκη με πάνω από 5.000 τίτλους παιδικών βιβλίων!

Δεν είναι λίγο πράγμα, σ’ αυτές τις εποχές, που τα παιδιά μας ολοένα και πιο πολύ δείχνουν σημάδια απόλυτης εξάρτησης από τις νέες τεχνολογίες και όταν πιάνουν τα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια, εγκαταλείπουν το διάβασμα…  Όταν από όλες τους πλευρές και με όλα τα μέσα σπρώχνονται να αντικαταστήσουν τη γνώση με την πληροφορία… Μια μεγάλη Δημοτική Βιβλιοθήκη, πιστέψτε με, είναι μεγάλη και σοβαρή υπόθεση.

Η γνώση είναι δύναμη! 

Και όλοι εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν αυτήν τη δύναμη.

Σήμερα, όμως, δύναμη έχετε και σεις και πρέπει να τη δείξετε με την ψήφο σας την Κυριακή. Για να μη μείνει στη μέση αυτή η μεγάλη προσπάθεια, για να μην ανακοπεί αυτή η αγωνιστική πορεία, για να μη χάσει ο λαός του Χαϊδαρίου το στήριγμά του, για να μπουν μπροστά οι δικές σας ανάγκες.

Την Κυριακή η ψήφος είναι μία: «Λαϊκή Συσπείρωση» και δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος.

Η νίκη είναι σίγουρη, σας αξίζει και θα είναι δική σας!».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μια ευχάριστη έκπληξη, όταν στην εξέδρα ανέβηκε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, δίνοντας μια σύντομη παράσταση γεμάτη χιούμορ για τους «δημάρχους μάνατζερ» και τους «ανεξάρτητους υποψήφιους»

Τη σκυτάλη πήραν οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης και Σταμάτης Τζελέπης (υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου) με τον πρώτο να απαγγέλλει απόσπασμα από το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και τον δεύτερο από σκωπτικό θεατρικό έργο.