ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: Η διορισμένη διοίκηση δικαιολογεί τα ράντζα και την τραγική κατάσταση στις εφημερίες


Τη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του Νοσοκομείου  «ΑΤΤΙΚΟΝ»  η οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει τα ράντζα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις εφημερίες στο νοσοκομείου καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Σημειώνει ότι στις 15 Γενάρη «το νοσοκομείο μας “μπλόκαρε” από νωρίς το μεσημέρι, με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν μια εκρηκτική κατάσταση στη γενική εφημερία, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κι εύλογη αντίδραση του Σωματείου μας που ως όφειλε κατήγγειλε άμεσα το γεγονός.

Αντί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση να πάρουν έκτακτα μέτρα έκαναν τα εξής ανήκουστα:

• Ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του νοσοκομείου κ. Δραγώνας κατηγόρησε το σωματείο για «κινδυνολογία» (!), «προσπάθεια αντιπερισπασμού της κυβερνητικής προσπάθειας» (!!) και «αποδόμησης του έργου της διοίκησης και του υπουργείου Υγείας» (!!!).

• Ο διορισμένος από την κυβέρνηση ως μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου κ. Σπηλιόπουλος (που μάλιστα έχει τα μούτρα και κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε: «Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Σωματείου προσφέρουν κακή υπηρεσία στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη».

Με περισσή θρασύτητα αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για «συνηθισμένη χειμερινή εφημερία» (!!). Τα 121 ράντζα, οι ασθενείς σε φορεία (ακόμα και σε πολυθρόνες στη βραχεία νοσηλεία), οι 800 και πλέον ασθενείς στοιβαγμένοι όπως κι όπως (σε 5 και 6 κρεβάτια 4κλινων θαλάμων αφού δεν χωράνε ούτε στο διάδρομο), είναι γι’ αυτούς κάτι το σύνηθες. Εδώ φτάνει η αναλγησία τους.

Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι και οι δύο έσπευσαν (μέσα σε 2 ώρες) να «απαντήσουν» στην ανακοίνωση του Σωματείου όταν κωλυσιεργούν 3 και 4 μήνες να υπογράψουν ένα μικρό ποσό για την επισκευή π.χ. του στεφανιογράφου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να είναι διαρκώς χαλασμένος και οι ασθενείς με εμφράγματα να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι (για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα).

Έχουν συναίσθηση ότι είναι διοίκηση ενός τεράστιου νοσοκομείου με ιδιαίτερη ευθύνη για την περίθαλψη του λαού της Δυτικής Αθήνας ή περιορίζονται στο ρόλο του λογιστή και του εκπρόσωπου Τύπου της κυβέρνησης;

Για μας δεν μπορούν πλέον να ασκούν διοίκηση στο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Δεν υπάρχει βάση συνεννόησης μαζί τους.

Αλλά και το υπουργείο Υγείας; Πόσα χρόνια και πόσες ακόμα κυβερνητικές θητείες χρειάζονται για να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, να προσλάβουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, να φτιάξουν τον μαγνητικό τομογράφο, να αναπτύξουν τις κλίνες ΜΕΘ, να φτιάξουν αξιοπρεπή, δημόσια ΠΦΥ; Ο ασφυκτικός δημοσιονομικός χώρος, τα επιχειρηματικά κέρδη, οι δεσμεύσεις στην ΕΕ, η λογική ότι η Υγεία είναι εμπόρευμα δεν συμβαδίζουν με την ανάγκη του λαού μας για δημόσια δωρεάν Υγεία και Περίθαλψη.

Τέρμα στα παραμύθια!

Και επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ, που τόσες μέρες κοκορομαχούσαν στη Βουλή, το «ΑΤΤΙΚΟΝ» παθαίνει μπλακ άουτ σε κάθε γενική εφημερία και ο λαός της Δυτικής Αθήνας νοσηλεύεται σε ράντζα και φορεία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα γι’ αυτά που δικαιούμαστε: Ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας και δουλειάς. Για να ανοίξει ξανά το Λοιμωδών, για στελέχωση του νοσοκομείου, πραγματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που πολύ απέχει από την κοροϊδία των ΤΟΜΥ. Διεκδικούμε άμεσα να αγοραστούν μαγνητικός τομογράφος και νέος στεφανιογράφος».