Νέα ημερομηνία για τη σύσκεψη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με θέμα τους εργαζόμενους με σύμβαση «κοινωφελούς εργασίας»


Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Λογιστών Κάνιγγος 27 στον 5ο όροφο.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους που δουλεύουν με την απαράδεκτη σύμβαση της «κοινωφελούς εργασίας», σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα την Πέμπτη 31 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, Αθήνα).
 Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:«Συνάδελφε, που δουλεύεις σε συνθήκες γαλέρας και με μισθούς πείνας, σου δίνουμε το χέρι. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας όλα αυτά τα χρόνια μπήκε μπροστά στην οργάνωση τη πάλης ενάντια στα συγκεκριμένα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας. Δημιούργησε επιτροπές σε μια σειρά δήμους, πραγματοποίησε δεκάδες παραστάσεις, κινητοποιήσεις ενάντια στη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συστηματικά καταπατούσαν τα δικαιώματα των συναδέλφων.Και ο αγώνας μας έφερε αποτελέσματα. Με τον ενιαίο αγώνα μας καταφέραμε και οι συνάδελφοι σήμερα έχουν σειρά δικαιωμάτων όπως να έχουν ίδιο ωράριο με τους υπόλοιπους συναδέλφους, να παίρνουν Μέσα Ατομικής Προστασίας και γάλα, να δικαιούνται όλων των ειδών τις άδειες κ.λ.π.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη αυτός ο αγώνας να πάει ένα βήμα παρακάτω, για αυτό και σε καλούμε να πάρεις μαζικά μέρος στη σύσκεψη για να κουβεντιάσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα αλλά και να δημιουργήσουμε τη Παναττική Επιτροπή όπου μαζί, ενιαία να απαιτήσουμε :

  • Να μην υπάρχει συνάδελφος που να έχει μισθό κάτω από 751 ευρώ.
  • Να υπάρχει ίσος μισθός για όλους. Να καταργήσουμε στη πράξη το ξεδιάντροπο διαχωρισμό στο μεροκάματο με βάση την ηλικία. 
  • Να πληρώνονται όλοι οι συνάδελφοι στην ώρα τους.
  • Να έχουν ασφάλεια από τη πρώτη μέρα εργασίας.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
  • Να ανοίξουμε το δρόμο για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους