ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ Στην ΚΕΔΕ θριαμβολογούν παρά τα τεράστια προβλήματα στην Υγεία

Στη θεματική Ενότητα «κοινωνική πολιτική, Υγεία και απασχόληση» του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, μίλησε, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος. Όπως είπε, είναι οι τρεις σημαντικοί τομείς που αφορούν και βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά, με παρακλάδια όπως είναι η κοινωνική πολιτική που έχει τα ΑΜΕΑ, τα ΚΔΑΠ, τους παιδικούς σταθμούς και την Υγεία.

«Καλά όλα όσα ακούσαμε νωρίτερα αλλά έχουμε στο δήμο μας ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το Αττικό που είναι υποστελεχωμένο, είναι κλειστές ΜΕΘ που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι, λείπουν πολλοί σε προσωπικό, έχουμε τα δύο μεγαλύτερα Ψυχιατρεία, το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο που κινδυνεύουν να κλείσουν, έχουμε ένα συρρικνωμένο, συνθλιμμένο πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας που δεν μπορεί κανείς να βρει ένα γιατρό αφού λείπουν βασικές ειδικότητες. Πρόσφατα έκλεισε στο Σκαραμαγκά μια κοινωνική δομή για άτομα με ειδικές ανάγκες που λειτουργούσε πάνω από 30 χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είπε μάλιστα πως «μιλάμε για το τι συμβαίνει πραγματικά γιατί κάποιοι προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, να αλλάξουν την γκρίζα πραγματικότητα με ψεύτικα χρώματα και φτιασιδώματα. Μόνο αυτές τις δύο ημέρες στο Συνέδριο, βαρεθήκαμε να ακούμε για τα εκατομμύρια που θα δώσουν στην Τοπική Διοίκηση, για την ανάπτυξη που έρχεται, για τα μεγαλεπήβολα σχέδια της νέας ψηφιακής πολιτικής, για το κοινωνικό μέρισμα, όπου θα δοθεί απλόχερα».